
হালধি খোৱাৰ উপকাৰিতা
ভাগ-বতৰা কৰা
যুগ যুগ ধৰি ৰান্ধনী আৰু চিকিৎসা দুয়োটা কামতে ব্যৱহাৰ কৰি অহা এবিধ উদ্ভিদ হালধি। গৱেষণাৰ পৰা দেখা গৈছে যে হালধিত কেইবাটাও যৌগ থাকে যিয়ে স্বাস্থ্যৰ বাবে অসংখ্য উপকাৰ দিব পাৰে।
হালধিৰ অন্যতম উল্লেখযোগ্য উপকাৰ হ’ল ইয়াৰ ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰাৰ ক্ষমতা। হালধিত এলিচিন নামৰ যৌগ থাকে যিয়ে শ্বেত ৰক্তকণিকাৰ কাৰ্য্যকলাপ বৃদ্ধি কৰিব পাৰে, যিবোৰে শৰীৰক সংক্ৰমণৰ পৰা ৰক্ষা কৰাত গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰে।
হালধিয়ে ৰক্তচাপ কমোৱাতো সহায় কৰে বুলি ধৰা পৰিছে, যিটো হৃদৰোগ আৰু ষ্ট্ৰোকৰ বাবে এক উল্লেখযোগ্য বিপদজনক কাৰক। হালধিত পোৱা চালফাৰ যৌগবোৰে (যিবোৰে ইয়াৰ সুকীয়া গোন্ধ দিয়ে) ৰক্তবাহী নলীবোৰক শিথিল কৰি তেজৰ সোঁত উন্নত কৰাত সহায় কৰিব পাৰে, যাৰ ফলত আপোনাৰ ৰক্তচাপ হ্ৰাস পায়।
হালধিৰ আন এটা সম্ভাৱ্য স্বাস্থ্য উপকাৰ হ’ল ইয়াৰ কলেষ্টেৰলৰ মাত্ৰা হ্ৰাস কৰাৰ ক্ষমতা। হালধিত থকা চালফাৰ যৌগবোৰে মুঠ কলেষ্টেৰলৰ মাত্ৰা আৰু ধমনীত প্লেক জমা হোৱাত অৰিহণা যোগাব পৰা "বেয়া" কলেষ্টেৰল এল ডি এল কলেষ্টেৰল দুয়োটাকে হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰিব পাৰে।
হালধিৰ এন্টি-ইনফ্লেমেটৰী গুণো আছে, অৰ্থাৎ ই শৰীৰৰ প্ৰদাহ কমোৱাত সহায় কৰিব পাৰে। দীৰ্ঘদিনীয়া প্ৰদাহ হৃদৰোগ, কেন্সাৰ, বাতবিষ আদি বিভিন্ন ৰোগৰ লগত জড়িত।
কিছুমান গৱেষণাৰ পৰা দেখা গৈছে যে হালধিয়ে কিছুমান বিশেষ ধৰণৰ কৰ্কট ৰোগ বিশেষকৈ পাচনতন্ত্ৰৰ যেনে বৃহদান্ত্ৰ আৰু পেটৰ কৰ্কট ৰোগ প্ৰতিৰোধ কৰাত সহায় কৰিব পাৰে। হালধিত এনে যৌগ থাকে যিবোৰ এন্টি-কাৰ্চিনোজেন গুণ থকা বুলি ধৰা পৰিছে।
হাড়ৰ স্বাস্থ্যৰ বাবেও হালধি উপকাৰী কাৰণ ইয়াত কেলচিয়াম থাকে, যিটো হাড় শক্তিশালীৰ বাবে অতি প্ৰয়োজনীয়। ইয়াৰ উপৰিও হালধিত ভিটামিন চি থাকে, যিয়ে শৰীৰে হাড়ৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে প্ৰয়োজনীয় কেলচিয়াম আৰু অন্যান্য খনিজ পদাৰ্থ শোষণ কৰাত সহায় কৰে।
তদুপৰি হালধিক যুগ যুগ ধৰি ব্যৱহাৰ কৰা হৈছে যাতে পাচনত সহায় কৰে আৰু পাচনতন্ত্ৰৰ সমস্যা যেনে পেট ফুলা আৰু কোষ্ঠকাঠিন্যৰ সমস্যা দূৰ কৰে। হালধিয়ে উৎপাদন পাচন এনজাইমক উদ্দীপিত কৰাত সহায় কৰিব পাৰে আৰু আন্ত্ৰিক অংশত থকা ক্ষতিকাৰক বেক্টেৰিয়াক হত্যা কৰিব পাৰে।
শেষত হালধিয়ে সহনশীলতা বৃদ্ধি আৰু ক্লান্তি হ্ৰাস কৰি কিছুমান অধ্যয়নত এথলেটিক প্ৰদৰ্শন বৃদ্ধি কৰা দেখা গৈছে। হালধিয়ে ৰক্ত সঞ্চালন উন্নত কৰিব পাৰে আৰু পেশীলৈ অক্সিজেনৰ যোগান বৃদ্ধি কৰিব পাৰে, যাৰ ফলত ব্যায়ামৰ উন্নত প্ৰদৰ্শন হয়।
মন কৰিবলগীয়া যে হালধিৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে বহুতো ইতিবাচক উপকাৰ পোৱা যায় যদিও ইয়াৰ দ্বাৰা কিছুমান মানুহৰ মুখৰ দুৰ্গন্ধ, বদহজম আৰু এলাৰ্জি আদি বিৰূপ প্ৰভাৱো হ’ব পাৰে। প্ৰচুৰ পৰিমাণে নহৰু খোৱাৰ আগতে চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ লোৱাটো ভাল।
আপোনাৰ দৈনিক কেলচিয়াম আৰু ভিটামিন চিৰ মাত্ৰাৰ বাবে আমাৰ আচাৰ হালধি চেষ্টা কৰক। উপলব্ধ উত্তম হালধিৰ পৰা তৈয়াৰী, কোনো কৃত্ৰিম উপাদান নোহোৱাকৈ আমাৰ ঘৰতে বনোৱা ব্ৰাইন ৰেচিপি ব্যৱহাৰ কৰি প্ৰস্তুত কৰা হয়। হালধি সঁচাকৈয়ে মাতৃ প্ৰকৃতিৰ আশ্চৰ্য্য ইয়াৰ শ্ৰেষ্ঠতম ৰূপত।