
চিলি অইল
ভাগ-বতৰা কৰা
বহু ঘৰত চিলি অইল এটা প্ৰধান মচলা, ই বিভিন্ন ধৰণৰ খাদ্যত গৰম আৰু সোৱাদৰ বিস্ফোৰণ যোগ কৰে। এই পোষ্টটো আমাৰ মমিৰ মৰিচাৰ তেলৰ ৰেচিপিৰ কাহিনী শ্বেয়াৰ কৰিবলৈ উৎসৰ্গিত যিটো বছৰ বছৰ ধৰি চলি আহিছে আৰু নিখুঁত হৈ আহিছে।
মৰিচাৰ তেল তৈয়াৰ কৰাৰ প্ৰক্ৰিয়াটো যথেষ্ট সহজ যদিও নিখুঁত মৰিচাৰ তেলৰ ৰহস্যটো হ’ল উত্তম উপাদান নিৰ্বাচন আৰু গৰমৰ নিখুঁত নিয়ন্ত্ৰণ।
আমাৰ মমিৰ ৰেচিপিত কেৱল সতেজ আৰু উচ্চমানৰ শুকান মৰিচা ব্যৱহাৰ কৰা হয়, উন্নত মানৰ সূৰ্য্যমুখী তেলত লাহে লাহে সিজোৱা হয় যেতিয়ালৈকে ই গভীৰ ৰঙা নহয় আৰু ইয়াৰ সকলো সুগন্ধি মুক্ত হয়।
ফলত ষ্টাৰ ফ্ৰাই, চূপ আৰু মেৰিনেডৰ দৰে খাদ্যত তাপ আৰু গভীৰতা যোগ কৰা চহকী আৰু সোৱাদযুক্ত মৰিচাৰ তেল পোৱা যায়। এই তেল আমাৰ বীজাণুমুক্ত কাঁচৰ বটলত ৬ মাহলৈকে ঠাণ্ডা, আন্ধাৰ ঠাইত ৰাখিব পাৰি যাৰ ফলত ই আপোনাৰ পাকঘৰত হাতত ৰাখিব পৰা এক বহুমুখী উপাদান।
মৰিচাৰ তেল ব্যৱহাৰৰ কথা আহিলে সম্ভাৱনা অন্তহীন। আপুনি ইয়াক ৰন্ধা-বঢ়াৰ উপাদান হিচাপে, ফিনিচিং অইল হিচাপে বা ডিপিং চচ হিচাপে ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰে। মৰিচাৰ তেল ব্যৱহাৰ কৰাৰ আমাৰ প্ৰিয় কেইটামান উপায় ইয়াত উল্লেখ কৰা হ’ল:
- লৰাই ভাজিব: লৰচৰ কৰা বাচন এটাত এচামুচ মৰিচা-তেল দি গৰম আৰু সোৱাদৰ গভীৰতা যোগ কৰিব। এই তেল বিশেষকৈ ৰোষ্ট/গ্ৰিল কৰা শাক-পাচলি আৰু মাংসৰ সৈতে ভালদৰে যোৰ হয়।
- চুপ: এটা বাটিত চূপত এচামুচ মৰিচা তেল লেডল কৰি দীঘলীয়া গৰম আৰু সোৱাদৰ অতিৰিক্ত বুষ্ট দিব। মাংস আৰু শাক-পাচলি ভিত্তিক চূপ দুয়োটাতে এই তেলে ভাল কাম কৰে।
- ডিপিং চচ: চিলি অইল কেইটামান সহজ উপাদান যেনে চয়া চচ আৰু ভিনেগাৰৰ সৈতে মিহলাই ডাম্পলিং আৰু স্প্ৰিং ৰোলৰ বাবে সুস্বাদু ডিপিং চচ তৈয়াৰ কৰক।
