Health benefits of eating ginger

আদা খোৱাৰ স্বাস্থ্য উপকাৰীতা

আদা (Zingiber officinale) জিঞ্জিবেৰাচিয়া পৰিয়ালৰ অন্তৰ্গত এবিধ বহুবৰ্ষজীৱী উদ্ভিদ। ইয়াৰ চিকিৎসা গুণৰ বাবে ইয়াক যুগ যুগ ধৰি পৰম্পৰাগত চিকিৎসা বিজ্ঞানত ব্যৱহাৰ কৰা হৈছে। শেহতীয়া গৱেষণাই আদাৰ চিকিৎসামূলক সম্ভাৱনা নিশ্চিত কৰিছে, যাৰ কাৰণ ইয়াৰ সক্ৰিয় উপাদান যেনে আদা, শ্বগাওল, আৰু জিঞ্জাৰন হ’ব পাৰে।


প্ৰদাহ নিবাৰণকাৰী গুণ
আদাই প্ৰদাহ নিবাৰণকাৰী প্ৰভাৱ প্ৰদৰ্শন কৰিছে, যাৰ মধ্যস্থতাত বিভিন্ন প্ৰদাহজনক মধ্যস্থতাকাৰী যেনে ইন্টাৰলিউকিন-৬ (IL-6), টিউমাৰ নেক্ৰচিছ ফ্যাক্টৰ-আলফা (TNF-α), আৰু চাইক্ল’অক্সিজেনেজ-২ (COX-2) এনজাইমৰ প্ৰতিৰোধ . আদাৰ প্ৰদাহ নিবাৰণকাৰী প্ৰভাৱে অষ্টিঅ’আৰ্থাইটিছ আৰু বাতবিষৰ দৰে অৱস্থাত বিষ আৰু প্ৰদাহ হ্ৰাস কৰাত ইয়াৰ সম্ভাৱ্য ব্যৱহাৰৰ ব্যাখ্যা দিব পাৰে

পাচনতন্ত্ৰৰ স্বাস্থ্য:
পাচনতন্ত্ৰৰ সমস্যাৰ প্ৰতিকাৰ হিচাপে আদা বহুদিনৰ পৰা ব্যৱহাৰ কৰা হৈছে। ই পাচন এনজাইম উৎপাদনত উদ্দীপিত কৰে, আন্ত্ৰিক গতিশীলতা বৃদ্ধি কৰে, আন্ত্ৰিক অংশত প্ৰদাহ হ্ৰাস কৰে বুলি ভবা হয়। ১২টা গৱেষণাৰ পৰ্যালোচনাত এই সিদ্ধান্ত লোৱা হৈছে যে গৰ্ভাৱস্থা, কেমোথেৰাপি, অস্ত্ৰোপচাৰকে ধৰি বিভিন্ন অৱস্থাৰ ফলত হোৱা বমি আৰু বমি হ্ৰাস কৰাত আদা ফলপ্ৰসূ।

প্ৰতিৰোধ ক্ষমতাৰ সমৰ্থন:
আদাত এনে যৌগ থাকে যিবোৰৰ ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰা গুণ থকা বুলি প্ৰমাণিত হৈছে। বিশেষকৈ জিঞ্জেৰলে টি লিম্ফোচাইট আৰু প্ৰাকৃতিক হত্যাকাৰী কোষৰ দৰে প্ৰতিৰোধ কোষৰ উৎপাদন বৃদ্ধি কৰা দেখা গৈছে। তদুপৰি আদাই বিভিন্ন বেক্টেৰিয়া আৰু ভাইৰাছৰ বৃদ্ধিত বাধা দি সংক্ৰমণৰ আশংকা হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰিব পাৰে।

হৃদযন্ত্ৰৰ স্বাস্থ্য:
হৃদযন্ত্ৰৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে আদাৰ সম্ভাৱ্য উপকাৰ হ’ব পাৰে। ই ৰক্তচাপ কমোৱাত সহায় কৰে, মুঠ কলেষ্টেৰলৰ মাত্ৰা হ্ৰাস কৰে, লিপিড বিপাকীয় ক্ৰিয়া উন্নত কৰে। এটা অধ্যয়নত দেখা গৈছে যে ১২ সপ্তাহৰ বাবে দৈনিক আদাৰ নিষ্কাশনৰ মাত্ৰা গ্ৰহণ কৰিলে চিষ্টোলিক ৰক্তচাপ গড়ে ১০ পইণ্ট হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰে। আন এক অধ্যয়নত দেখা গৈছে যে আদাৰ নিষ্কাশনে উচ্চ কলেষ্টেৰল থকা লোকৰ মুঠ কলেষ্টেৰলৰ মাত্ৰা আৰু ট্ৰাইগ্লিচাৰাইড হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰে।

মগজুৰ স্বাস্থ্য:
প্ৰাথমিক গৱেষণাৰ পৰা দেখা গৈছে যে আদাৰ স্নায়ুৰক্ষাকাৰী গুণ থাকিব পাৰে। এই গুণসমূহৰ মধ্যস্থতাকাৰী জিঞ্জাৰল আৰু আদাত পোৱা অন্যান্য যৌগসমূহৰ এন্টিঅক্সিডেন্ট আৰু এন্টি-ইনফ্লেমেটৰী প্ৰভাৱ বুলি ভবা হয়। বিশেষকৈ আদাই মগজুৰ অক্সিডেটিভ চাপ আৰু প্ৰদাহ হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰিব পাৰে, যিয়ে সম্ভাৱনাময়ভাৱে এলঝেইমাৰ ৰোগ আৰু অন্যান্য স্নায়ুজনিত বিকাৰৰ সম্ভাৱনা হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰিব পাৰে।

সামৰণিত ক’ব পাৰি যে আদাই বিভিন্ন ক্ষেত্ৰত যেনে প্ৰদাহ নিবাৰণকাৰী প্ৰভাৱ, পাচনতন্ত্ৰৰ স্বাস্থ্য, ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতাৰ সহায়, হৃদযন্ত্ৰৰ স্বাস্থ্য, মগজুৰ স্বাস্থ্য আদিত সম্ভাৱ্য স্বাস্থ্য উপকাৰীতা প্ৰদৰ্শন কৰিছে।

আপোনাৰ দৈনিক স্বাস্থ্যকৰ আদাৰ মাত্ৰাৰ বাবে আমাৰ ঘৰতে বনোৱা " আচাৰ আদা " বিবেচনা কৰক। সুস্থ হৈ থাকক, সুস্থ হৈ থাকক।

ব্লগলৈ উভতি যাওক

এটা মন্তব্য দিব

মন কৰিব, মন্তব্য প্ৰকাশ কৰাৰ আগতে অনুমোদন লোৱাটো প্ৰয়োজন।