Paneer Tikka Masala - featuring Mummy's Magic Dahi Ki Chutney (DKC)

Paneer Tikka Masala - বৈশিষ্ট্যযুক্ত Mummy's Magic Dahi Ki Chutney (DKC)

ভাৰতীয় খাদ্যৰ ক্ষেত্ৰখনত পানীৰ টিক্কা মছলাৰ দৰে প্ৰলোভনমূলক আৰু সন্তুষ্টিদায়ক কেইটামান খাদ্য আছে। টমেটো ভিত্তিক মছলা চচৰ সৈতে এটা চহকী আৰু সোৱাদযুক্ত টমেটো ভিত্তিক মছলা চচৰ সৈতে নিখুঁতভাৱে মেৰিনেট কৰা ৰসাল পানীৰ কিউবৰ বিবাহে সোৱাদৰ এক চিম্ফনী সৃষ্টি কৰে যিয়ে আপোনাক আৰু অধিক বাবে হাহাকাৰ কৰি পেলাব। এই প্ৰিয় খাদ্যৰ গোপনীয়তা উন্মোচন কৰাৰ সময়ত আমাৰ সৈতে যোগদান কৰক আৰু আমাৰ ডাহি কি চাটনিৰ সৈতে ইয়াক আৰু অধিক oomph কেনেকৈ দিব লাগে শিকিব । আপুনি কি প্ৰয়োজন হ'ব সেয়া ইয়াত দিয়া হ'ল:

সামগ্ৰীসমূহ:

পানীৰ টিক্কাৰ বাবে:

  • ৩০০ গ্ৰাম পানীৰ; ২" কিউবত কাটি লওক
  • ১ জলকীয়া (কেপচিকাম), ডাইচ কৰা
  • ১ টা পিঁয়াজ, ডাইচ কৰি লোৱা
  • ১০০ গ্ৰাম মামীৰ মেজিক দহি কি চাটনি
  • আদা-হালধিৰ পেষ্ট ১.৫ চামুচ
  • ১ চামুচ নেমুৰ ৰস
  • ১ চামুচ হলুদ গুড়ি
  • ১ চামুচ ৰঙা মৰিচাৰ গুড়ি, মোটাকৈ পিহি লোৱা
  • ১ চামুচ জিৰাৰ গুড়ি
  • ধনীয়াৰ গুড়ি ১ চামুচ
  • ১/২ চামুচ গৰম মছলা
  • সোৱাদ অনুসৰি নিমখ
  • ২ চামুচ ভেজিটেবল অইল

চচৰ বাবে:

  • ২ চামুচ ঘিউ
  • ১ পিঁয়াজ, মিহিকৈ কাটি লোৱা
  • ২ টা টমেটো, পিউৰি কৰা
  • ১ চামুচ, আদা-হালধিৰ পেষ্ট
  • ১ চামুচ হলুদ গুড়ি
  • ১ চামুচ ৰঙা মৰিচাৰ গুড়ি
  • ১ চামুচ জিৰাৰ গুড়ি
  • ধনীয়াৰ গুড়ি ১ চামুচ
  • ১/২ চামুচ গৰম মছলা
  • ১/৩ কাপ গধুৰ ক্ৰীম
  • ৫০ গ্ৰাম মামীৰ মেজিক দহি কি চাটনি
  • সোৱাদ অনুসৰি নিমখ
  • সতেজ ধনীয়া পাত সজাবলৈ

নিৰ্দেশনাসমূহ:

পানীৰ টিক্কাৰ বাবে:

  1. এটা বাটিত মমিৰ মেজিক দহী কি চাটনি , আদা-হালধিৰ পেষ্ট, নেমুৰ ৰস, হলুদৰ গুড়ি, ৰঙা মৰিচাৰ গুড়ি, জিৰাৰ গুড়ি, ধনীয়া গুড়ি, গৰম মছলা, আৰু নিমখ একেলগে মিহলাই লওক। ভালদৰে মিহলাই মেৰিনেড বনাব

  2. মেৰিনেডত পানীৰ কিউব, বেল পেপাৰ আৰু পিঁয়াজ দিব। মেৰিনেডৰ সৈতে ভালদৰে আৱৰণ দিয়ক, নিশ্চিত হওক যে ইহঁত সমানে আৱৰণ দিয়া হৈছে। ইয়াক অন্ততঃ ৩০ মিনিট (বা ফ্ৰীজত ২ ঘণ্টালৈকে) মেৰিনেট কৰিবলৈ দিব।

  3. গ্ৰীল পেন বা স্কাইলেটত মধ্যমীয়া জুইত তেল গৰম কৰক। কেৰাহীত মেৰিনেট কৰা পানীৰ, জলকীয়া, পিঁয়াজ দি পনীৰ সোণালী বৰণৰ হোৱালৈকে আৰু শাক-পাচলি অলপ জ্বলি যোৱালৈকে ৰান্ধিব, মাজে মাজে ঘূৰাই দিব। জুইৰ পৰা নমাই এফালে থৈ দিব

চচৰ বাবে:

  1. এটা সুকীয়া কেৰাহীত মধ্যমীয়া জুইত ঘিউ গৰম কৰি লওক। কটা পিঁয়াজখিনি দি সোণালী বৰণৰ হোৱালৈকে ভাজিব

  2. আদা-হালধিৰ পেষ্ট দি কেঁচা গোন্ধ নোহোৱা হোৱালৈকে এক মিনিট ৰান্ধিব

  3. টমেটো পিউৰি, হলুদ গুড়ি, ৰঙা মৰিচাৰ গুড়ি, জিৰা গুড়ি, ধনীয়া গুৰি, গৰম মছলা, আৰু নিমখ দিব। ভালদৰে লৰাই মছলাৰ পৰা তেল পৃথক হোৱালৈকে সিজাই লওক

  4. জুই কম কৰি চচত গধুৰ ক্ৰীম আৰু মামীৰ মেজিক দহি কি চাটনি দিব। ভালদৰে মিহলাই কেইমিনিটমান উতলিবলৈ দিব, যেতিয়ালৈকে চাটনি ডাঠ নহয়

  5. গ্ৰীল কৰা পানীৰ, জলকীয়া, আৰু পিঁয়াজ চচত দিব। সকলোবোৰ লাহে লাহে একেলগে মিহলাই লওক, নিশ্চিত হওক যে পনীৰ আৰু শাক-পাচলি চচত আৱৰণ দিয়া হৈছে

  6. কম জুইত আৰু কেইমিনিটমান ৰান্ধক, সোৱাদবোৰ একেলগে মিলি যাবলৈ দিব

  7. সতেজ ধনীয়া পাতেৰে সজাই লওক

আপোনাৰ পানীৰ টিক্কা মছলা এতিয়া পৰিবেশন কৰিবলৈ সাজু হৈছে। ই নান, ৰোটি বা সাধাৰণ ভাপত দিয়া চাউলৰ লগত ভালদৰে যোৰ কৰে। এই সুস্বাদু খাদ্যত মছলাযুক্ত গ্ৰীল কৰা পানীৰ আৰু ক্ৰীমযুক্ত টমেটো চচৰ প্ৰলোভনমূলক সংমিশ্ৰণ উপভোগ কৰক। অতিৰিক্ত সোৱাদ বৃদ্ধিৰ বাবে, আমাৰ আচৰিত চিলি অইলৰ কেইটোপালমানেৰে সজাই লওক

ব্লগলৈ উভতি যাওক

এটা মন্তব্য দিব

মন কৰিব, মন্তব্য প্ৰকাশ কৰাৰ আগতে অনুমোদন লোৱাটো প্ৰয়োজন।